Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

Az egyesület 2008-ban alakult, és mára több, mint 300 tagja van, a tagság létszáma pedig évről- évre nő. Az egyesület közvetlen működési területe a Balaton-felvidék 59 települése Balatonfüred környéki településektől, a Művészetek-völgye körül lévő településeken át Sümeg és a körülötte lévő kisebb nagyobb falvakig terjed, ami már a Balaton-felvidék egészen nyugati szegletének számít. A tagság civil szervezetekből, vállalkozásokból, termelőkből és önkormányzatokból áll.

Sümeg szerves részét képezi az Egyesület életének, hiszen az Egyesület székhelye megalakulása óta is Sümegen van. Több más, a városban működő civil szervezettel együttműködésben közösen tesznek a város fejlődéséért, közösségépítés, az aktívabb helyi identitás ösztönzés, az aktívabb helyi társadalom kialakítása, valamint vidékfejlesztés területén. „A Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék” védjegyprogramon belül több sümegi helyi termelőt és szolgáltatót tömörítenek: élelmiszer-előállítókat, kézműveseket és vendéglátókat.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület magas színvonalú, kivételes munkássága, közösségépítő és közösséget összetartó tevékenysége példamutató!

www.eltetobalatonfelvidek.hu

Az Értéktárba delegálta: Harta Annamária, 2021.

Települési értékként 13/2021. (IX. 21.) STÉBH számmal határozat született róla 2021. szeptember 21-én, mely alkalommal a megyei értéktárba is felvételét javasolta a Bizottság.

A beadvány teljes szövege letölthető innen.